Bizim Menu

Mcdonalds Elmalı Pie Nasıl Yapılır?


Mcdonalds Apple Pie Recipe in English is written below, at the end of the recipe.

"Olur mu?" dediler, yaptım vallahi oldu. Basbaya Mcdonalds'dakinin aynısı oldu. Tabii onlar içine kötü-pis-kaka patronları yüzünden kıvam arttırıcı filan koyuyorlar, bilmiyor değiliz. O kadarını benzetemeyiz, ama benzeyebileceği kadar benzedi bence. Durun baştan anlatayım.
Yıllardır bu restoran zincirleri hakkında çıkan, mutfaklarından fare çıktı, efendim elemanı tırnağını kesmemiş, yok her şey bayatmış gibi türlü türlü haberleri okuya okuya iyice soğumuş, uzun zamandır oralara nadiren uğrar olmuştum. Ama tabii insanın vazgeçemediği tatlar oluyor, Mcdonalds çoğu şeyi hilen ve cebren yapsa da, yaptığı bazı şeyler gerçekten lezzetliydi. Onun gibi diğer restoran zincirleri de aynı konudan muzdaripti. Ben de Kfc'in tavuklarını, Burger'in burgerlerini ve Mcdonalds'ın elmalı payını evde yapmak için kolları sıvadım. İşe elmalı pie'dan başladım çünkü en önemlisi oydu bence.
En son yiyişimde inceleyerek yedim, iyice analiz ettim. Kendimce bi tarif oluşturdum ve denemeler yaptıktan sonra artık tarifimi buraya yazabilirim.
İnternetteki diğer tariflere baktım amma, bence pek bir alakaları yok, onları boşverin. Yalnız ben kızartma karşıtı olan bir insanım, normalde milföyü hazırladıktan sonra bol yağda kızartmak lazım, yani Mcdonalds kızartarak yapıyor. Ama ben kızartma sevmediğim için benzeme çıtasından biraz fedakarlık edip fırında pişirdim. Siz isterseniz bana uyup fırında yapın, isterseniz bir tencereye 2 su bardağı sıvıyağ koyup hazırladıgınız milföyleri yağda beş dakika kızartın. Eninde sonunda nefis oluyor.

Gelelim nam-ı diğer elmalı pie tarifime.

Mcdonalds Elmalı Pie Malzemeleri:
  • 20 adet milföy hamuru (Bir pakette zaten 20 tane oluyor)
  • 3 adet sert ve tatlı elma (en uygunu bence golden elma)
  • 3 yemek kaşığı çok dolu toz şeker
  • 1 çay kaşığı çok dolu tarçın
  • 2 yemek kaşığı çok dolu tereyağı
  • 1 bütün limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı çok dolu un
  • 3,5 su bardağı kaynar sıcak su
Hazırlık:
  • Milföyleri buzluktan çıkartın, paketini açıp bir kenara koyun ki buzları açılsın. Hamur katlarını tek tek çıkartıp masaya dizerseniz daha hızlı açılırlar. Milföyler iyice açılıp yumuşayana kadar kullanmayın.

Mcdonalds Elmalı Pie Tarifi:
  1. Elmaları ortadan ikiye kesin, kabuklarını soyun. İç kısımlarındakli çekirdekli kısımları bıçakla oyarak temizleyin. Sonra elmaları küp şeker boyutunda küp küp doğrayın.
  2. Geniş bir tavaya küp doğranmış elmaları koyun, üzerlerine bir limonun suyunu sıkıp gezdirin. Sonra üstlerine 1 çay kaşığı çok dolu tarçın, 3 kaşık çok dolu şeker serpin. Ve üstlerine 2 su bardağı sıcak kaynar su dökün. Ve tavayı ocağa oturtup altını yüksek ateşte açın.
  3. Kaşıkla şeker ve tarçının dağılması için azıcık dürterek karıştırın ama fazla ilişmeyin. Yüksek ateşte 8 dakika pişecekler. Zaten sıcak su koyduğumuz için 2 dakikada kaynamaya başlar suyu, toplam 8 dakika pişmeleri yeterli.
  4. Onlar pişerken siz bir kaseye çok dolu 1 kaşık un koyun ve 1 su bardağı sıcak suyu azar azar dökerek çırpın. Topaksız pürüzsüz bir karışım olsun. 
  5. 8 dakikası biten tavaya bu unlu karışımı döküp iyice yayılması için bir iki kere karıştırın ve içine iki kaşık dolusu tereyağını atın. Yarım bardak sıcak su daha dökün ve tereyağ eriyene kadar yavaş yavaş nazikçe karıştırın. Karıştırırken elmaları ezmeyin. Tereyağ eriyince altını kapatın.
  6. Çözülüp yumuşamış olan milföyleri doğrama tahtası gibi düz bir şeye tek tek koyup, bir kenarına elmalı harçtan bir kaşık koyun, bir kaşık da suyundan koyun ve boş olan kenarı üstüne kapatın, kenarlarına bastırıp yapıştırın, minik dikdörtgen bir bohçamız olmuş olsun. Tüm milföylerin kenarlarına harç dizip kapatarak yapın.
  7. Yaptığınız milföyleri büyük bir tepsiye aralarına birer cm boşluk bırakarak dizin, tepsiyi yağlamanıza gerek yok. Üstlerine bir iki tutam pudra şekeri serpin.
  8. 220 dereceye önceden ısıtılmış olan fırına yerleştirip 15-16 dakika pişirin. Sıcak tüketin.
İçinden mis gibi tereyağ ve tarçın kokulu yoğun suyu akan sıcacık Mcdonalds elmalı pie tarifi hazır, bol afiyet!



Mcdonalds Apple Pie Recipe
I've seen and tried many recipes for how to make a Mcdonalds Apple Pie but none of them really satisfied me. So I sat down and created my own recipe for it and I believe that it's just perfectly the way it's supposed to be.

Mcdonalds Apple Pie Ingredients:

  • 3 hard and sour apple
  • 20 puff pastry 
  • 3 tablespoons full of sugar
  • 1 teaspoon cinnamon (not too full)
  • 100 gr. butter 
  • Juice of 1 whole lemon
  • 1 tablespoon flour 
  • 2.5 cups of boiling hot water 
Peel the apples and remove the cores. Cut them into sugar sized squares. 

Fetch a wide pan and put the apples, 1 teaspoon of cinnamon, 3 tablespoons of sugar and juice of 1 whole lemon into it. Add 1,5 cups of boiling water, stir with a spoon a bit. Cook for 8 minutes on high heat.

While it cooks, whip 1 cup of water and 1 tablespoon of flour in a bowl. Ad this whipped flour into the 8-minutes-cooked apples and stir a bit. Add 100 gr. butter and let it melt. 

Take one puff pastry dough and make it a thinner rectangle with your han. Put 1 tablespoon of the apple and 1 tablespoon of apple juice from the pan and place it on one of the long sides of the puff dough. Bend it over and stick the edges. Do the same with the rest of the pastries. 

Mcdonalds fries the apples pies but I don't like anything fried. That's why I cooked them in the oven in 220 C* for 25 mins. But if you like, you can deep fry them for about 5-6 mins. Mak sure the vegetable oil isn't too hot, so add some new oil cool the hot oil every five minutes. 

Mcdonalds apple pie is done here, bon appetit!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Çekinme çekinme. Yorum yap.